Gourmet la minut

Delicatese Alsaciene

Ingrediente:


2 rinichi de vițel

negru proaspăt măcinat

3 cepe (șalote), tăiate mărunt

3 lingurite calvados

5 linguri de smântână

1 lingurita mustar (Dijon)

2 linguri de tarhon tăiat mărunt

unt

Mod de preparare:
Rinichii se curăță de pielita exterioara, se taie in doua pe lungime, se scoate total grasimea, partea alba de la mijloc, se taie în felii subtiri si se spală cu apa rece, indicat să-i țineți 1/2 oră în apa rece, apoi tăiați-i în felii sau cuburi și adăugați sare și piper.
Topiți untul la foc mare și imediat ce se oprește spumarea, prăjiți rinichii în el timp de 5 minute, depinde de grosimea feliilor / cuburilor. Îndepărtați rinichii prăjiți din tigaie și puneți ceapa în locul rinichilor peste care se toarnă pe calvadosul și se lasă să se înmoaie.
Adăugați acum smantâna, lăsați să fiarbă încă 2-3 minute și adăugați rinichii, dar nu lăsați să fiarbă, altfel rinichii vor deveni uscați sau tari.

La urmă se condimentează cu muștar și cu tarhonul tocat.

Ca și garnitură recomand găluște de făină(spätzle)făcute acasă.

  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 100 ml apă
  • sare

Cum se pregătește aluatul pentru găluștele nemțești de făină?

Pentru aluat am bătut un pic ouăle cu sarea (2 vârfuri de cuțit). Apoi am adăugat apa rece .

În final am adăugat și făina și am omogenizat totul cu ajutorul unui tel sau cu mixerul. Compoziția pentru găluște trebuie să fie moale și să curgă încet. Lăsați aluatul 20-30 de minute să se odihnească. În acest timp el se va mai îngroșa.

Am pus la fiert o oală cu apă cu sare.

Acum, fie folosim presa specială, fie le putem rupe cu lingura. Dacă se rup cu lingura, aceasta se introduce în apa fierbinte și se rupe bucățică cu bucățică din aluat și se pune cu lingură cu tot în apă până gălușcuța se desprinde singură de lingură.

În cazul de față am folosit presa specială .

Am redus focul la mediu, am pus presa deasupra apei și am apăsat aluatul prin presă (echipată fie cu sita cu fante fie cu cea cu gaurele mari). Aluatul aproape curge și formează fire lungi. Galuștele urcă imediat la suprafața apei (in 30-40 de secunde).

Când am terminat de presat tot aluatul pentru Spätzle, am dat din nou focul mare până a ajuns din nou la fierbere. Apoi am redus focul la mediu si am lăsat să fiarbă așa circa 3-4 minute. Am scos gălustele cu o paletă perforată și le-am pus într-un vas cu apă rece apoi le-am strecurat.

Mesaje

Fii prima persoana care lasa o impresie.

Lasa un mesaj