Gourmet la minut

 

 

Stimati cautatori de arta culinara,
  Bun venit pe blogul meu!

 20140708_2022503
Ma numesc Maria Carmen Hegedüs, iar in cadrul acestui blog, voi incerca sa va calauzesc pasii spre o bucatarie diferita, dar in acelasi timp si foarte practica.
 
Premisa de la care eu plec  este urmatoarea:
A manca sanatos nu inseamna a renunta la anumite produse care fac parte din micile placeri ale vietii, ci sa gasim acea linie de echilibru in combinarea si in modul de elaborare al retetelor noastre, care sa ne permita sa savuram bunul gust al acestora…
 
Binenteles ca pentru asta, va indemn sa utilizati intotdeauna produsele cele mai naturale, mai proaspete si mai autentice, evitand raionul de produse “congelate” si “pre-elaborate”…
 
Eu, ca poate oricare dintre voi, am prins gustul pentru gatit in sanul familiei. insa apoi, dragul pentru bucataria traditionala si autentica, m-a impins mai departe, spre a cauta si a descoperi tot mai multe pe marginea acesteia, ajungand sa studiez inclusiv bazele proceselor tehnologice  de elaborare a alimentelor si a mancarurilor. Iar mai pe urma, avand marea sansa de a calatori foarte mult, si in foarte multe colturi ale lumii, am reusit sa incununez marea mea cautare de arta culinara, cu descoperirea bucatariei moderne si patrunderea tainelor bucatariei gourmet.
 
In acest traiect, poate cel mai marcant moment l-a reprezentat marea mea sansa de a-l intalni si cunoaste personal, pe marele maestru Paul Bocuse, a carui maestrie culinara m-a fascinat si m-a motivat sa raman intr-o permanenta cautare a “bunului gust” in bucataria cotidiana.
 
Prin intermediul acestui blog, as vrea sa va prezint o paleta cat mai variata de retete, care sa va inspire si sa va ghideze atat pentru mesele cotidiene in familie, cat si pentru organizarea meselor festive pentru invitatii vostri.
Cu totii ne dorim sa putem elabora cat mai usor si mai rapid platouri gustoase si rafinate, care sa inlature monotonía si sa readuca in casele si pe mesele noastre bunul si autenticul  gust al mancarii bine facute.
De aceea va indemn pe toti sa probati retetele propuse, si sunt sigura ca rezultatele vor fi pe masura asteptarilor si efortului depus!
 
Mult succes si pofta buna!

 

20150510_111502