Gourmet la minut

Desert, Toate retetele | 16 octombrie 2015 | By

Tiramisu
Write a review
Printeaza
Ingrediente
 1. 6 galbenusuri
 2. 3 albusuri
 3. 500g mascarpone
 4. 150g zahar
 5. 350g piscoturi
 6. 1/2 l cafea espresso
 7. 25ml amarettolikör sau cateva picaturi de esenta de migdale
 8. cacao pudra
Mod de preparare
 1. Se recomanda ca ingredientele folosite sa aiba temperatura camerei.
 2. De asemenea, un amanunt important in prepararea retetei de tiramisu este utilizarea unei cafele foarte tari(espresso).
 3. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam zaharul si le amestecam pana cand acestea isi schimba consistenta si culoarea(zaharul trebuie sa fie complect dizolvat). Peste compozitia obtinuta adaugam 500 g mascarpone (doua cutii) si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga. In cazul in care nu avem lichior amaretto la indemana, adaugam in crema pentru tiramisu o lingurita cu esenta de migdale. Batem spuma tare albusurile, dupa care turnam peste ele crema mascarpone si amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile (este total nerecomandata utilizarea mixerului!). Apoi introducem crema pentru tiramisu in frigider si o lasam acolo pana cand terminam de pregatit primul strat de piscoturi. Trecem rapid prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot – piscoturile pentru tiramisu nu ar trebui sa fie imbibate cu cafea, ci doar umezite putin (in caz contrar, consistenta prajiturii va fi compromisa).
 4. Cafeaua pentru tiramisu trebuie sa fie neindulcita, neaparat rece si amestecata cu trei lingurite de amaretto (caz in care, evident, nu mai este necesara esenta de migdale in crema). Asezam in tava primul strat de piscoturi (acoperind cu bucatele mici spatiile goale) peste care intindem jumatate din crema mascarpone. Asezam deasupra un al doilea strat de piscoturi si apoi peste acesta turnam restul de crema mascarpone. Prajitura tiramisu se pudreaza cu cacao si se poate servi dupa ce a fost tinuta la frigider macar o ora. Tiramisu este mult mai aspectuos daca se pudreaza cu cacao chiar inainte de a fi servit.
Nota finala
 1. Pentru a obtine aspectul atat de familiar, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone. Tiramisu a fost asamblat intr-o tava cu dimensiunea 20×30 cm.
Gourme la minut http://gourmelaminut.com/

Mesaje

Fii prima persoana care lasa o impresie.

Lasa un mesaj