Gourmet la minut

Ficat de gasca sau rata indopata
Una dintre cele mai reprezentative retete din bucataria franceza, un aperitiv consistent si gustos care are menirea de a da stralucire si rafinete meselor festive.
Write a review
Printeaza
Ingrediente
 1. 650 gr. Ficat de gasca sau rata indopata
 2. 50 ml. vin de porto
 3. 2 boabe de piment
 4. sare de mare
 5. 3 gr. piper alb macinat
Pentru jelee
 1. 250 ml.riesling ,
 2. 1 lingura de zahar
 3. 2 foi de gelatina
Mod de preparare
 1. Ficatul se curata cu atentie de piele, nervuri si vene, asa incat bucatile rezultate sa ramana cat mai mari si intregi posibil.Bucatile de ficat se pun intr-un vas impreuna cu vinul de porto, piperul, sarea si boabele de piment si se lasa peste noapte la frigider.
 2. Bucatile de ficat fara marinata se pun intr-o punga Ziploc ( punga de plastic rezistenta la temperaturi ridicate, se gasesc in comert), se inchide dupa ce s-a scos pe cat posibil aerul din punga apoi se pune intr-o baie de apa la 50°C si se tine cca 1 ora pe foc sau la cuptor la aceasta temperatura. Dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
 3. Cand ficatul s-a racit, se scoate din punga si se aseaza intr-o forma, apasand-ul usor cu mana ca sa nu ramana bule de aer. Apoi se pune la frigider.
 4. Intre timp, gelatina se imoaie in apa rece, apoi se dizolva la temperatura mica, dupa care se amesteca cu zaharul si vinul apoi se lasa la o parte sa se intareasca.
 5. Ficatul se serveste in portii individuale sau pe platou insotit de jeleeul de riesling.
Gourme la minut http://gourmelaminut.com/

Mesaje

Fii prima persoana care lasa o impresie.

Lasa un mesaj