Gourmet la minut

 

Calamari prajiti
O reteta simpla si delicioasa pentru serile de vara.
Write a review
Printeaza
Ingrediente
 1. 450 gr calamari mici
 2. 50 gr faina alba
 3. 1 lingura amidon
 4. mult ulei pentru prajit
 5. sare, piper negru
Mod de preparare
 1. Puteţi cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să încercaţi singuri iată cum trebuie să procedaţi: puneţi calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le întindeţi.
 2. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi tot mănunchiul de tentacule chiar de sub ochi. Dacă observaţi o umflătură mică şi tare în mijlocul tentaculelor, desprindeţi-o şi aruncaţi-o.
 3. Este ciocul calamarului şi nu e comestibil. Ochii sunt ataşaţi de intestinele calamarului, aflate într-un sac mare, tubular, din interiorul capului. Dacă trageţi uşor de ochi, aceştia se vor desprinde împreună cu intestinele. In cap se mai găseşte ceva care seamănă cu o pană de plastic transparentă.
 4. Aceasta este un fel de os care trebuie aruncat odată cu intestinele. Trageţi în exterior toată membrana alb-albăstruie, apoi spălaţi bine calamarul pe dinăuntru şi pe dinafară şi ştergeţi-l cu hartie de bucatarie. Se taie tuburile inele de 1/2 cm, iar tentaculele se lasa intregi. Se pun pe servetele de hartie sa se scurga bine de apa.
 5. Cand avem calamari curatati si portionati se pregateste un bol cu apa rece de la frigider sau cu cuburi de gheata.
 6. Faina se amesteca cu amidonul.
 7. Se pune ulei (cam 1/2 l) intr-un vas larg si adanc si se incinge la foc mare cam 7-8 minute. Uleiul trebuie sa ajunga la 190C ca sa obtineti o crusta crocanta.
 8. Puneti calamarii in faina si amestecati-i cu mainile pana sunt acoperiti complet. Asezati langa plita si vasul cu apa rece.
 9. Luati cate o bucata de calamar din faina, scufundati-o rapid in apa rece si apoi puneti-o in ulei. Repetati pana ati pus in ulei calamari, dar fara sa fie inghesuiti. Prajiti pana capata o culoare aurie deschisa (intre 1-2 minute). Scoateti calamarii cu o paleta cu gauri si puneti-i pe servetele, sa se absoarbaexcesul de grasime. Repetati prajirea in ture, pana terminati toti calamarii.
 10. Din cauza apei, calamarii stropesc destul de tare cand ii puneti in ulei, recomand folosirea unei site antistropire cand ii prajiti in casa
 11. Presararati calamarii prajiti cu sare si piper. Serviti imediat stropiti cu lamaie.
 12. Se pot servi asezati pe diverse frunze de salata stropite cu aceto balsamico.
Nota finala
 1. 1 pahar rece de vin alb este un isotitor perfect al calamarilor prajiti.
Gourme la minut http://gourmelaminut.com/

Mesaje

Fii prima persoana care lasa o impresie.

Lasa un mesaj